ЦСКА 1948 победи Берое с 2:0 като гост в мач от 1/8-финалите за SESAME

...
ЦСКА 1948 победи Берое с 2:0 като гост в мач от 1/8-финалите за SESAME
Коментари Харесай

ЦСКА 1948 се справи с Берое и ще играе на 1/4 финалите в SESAME Купа на България

ЦСКА 1948 победи Берое с 2:0 като гост в мач от 1/8-финалите за SESAME Купа на България. Още в 6-ата минута Ивайло Чочев изведе гостите напред в резултата, само че попадението бе анулирано от ВАР поради засада. Преднина на ЦСКА 1948 даде Евгений Сердюк в 53-ата минута на мача. Алекс Колев осъществя второто попадение в мача в 93-ата минута и оформи крайния резултат.

С тази победа тимът воден от Любослав Пенев се класира за 1/4 финалите на SESAME Купа на България. 

Само след две минути игра Радослав Кирилов бе открит с дълго подаване. Футболистът на " алените " си спря топката на гърди и а по-късно сподели техника и експедитивност и даже нанесе изстрел към вратата на Берое, който обаче мина настрана от вратата.

В 4-ата минута Евгений Сердюк пък бе изведен самичък против вратаря на Берое. Той проби отляво и стигна до наказателното поле, а по-късно нанесе разочароващ удар по земя, който бе неакуратен. 

Две минути по-късно " алените " стигнаха до нов отличен късмет след центриране от директен свободен удар. Топката попадна на далечната греда, където беше Хелитон. Той съумя да отклони топката към Ивайло Чочев, който я прати в опразнената врата на Берое! Ситуацията бе прегледана с ВАР за засада и голът бе анулиран. Хелитон е бил в нередовна позиция. 

В 8-ата минута пристигна и първият по-добър миг за Берое пред вратата на ЦСКА 1948. Даниел Наумов трябваше да се намеси, с цел да избие доста мощен и рисков удар от далечна отдалеченост на футболист в зелено. 

Радослав Кирилов продължи да е изключителна опасност за старозагорци. В 12-ата минута още веднъж той проби рисково отляво и финтира бранителя в зелено, след което центрира от аутлинията. Подаването му търсеше двама футболиста на гостите, само че топката бе изчистена от Димитър Пиргов. 

Именно той бе близо и до гола в 16-ата минута, когато нахлу в наказателното поле и опита подаване към Сердюк, което обаче бе блокирано от бранител на Берое. Топката въпреки всичко попадна още веднъж в краката на Кирилов, който стреля на съвсем опразнена врата, само че не съумя да осъществя. Две минути по-късно Георги Русев бе изведен самичък против стража на старозагорци, само че реши да подава и сбърка, защото подаването му бе пресечено. 

ЦСКА 1948 продължи да обстрелва вратата на Берое, като в 19-ата минута Ангел Бастунов също си опита шанса след една избита топка в наказателното поле. Иван Караджов обаче съумя да отрази мощния удар на Бастунов. Топката още веднъж не попадна във вратата на домакините.

В 24-ата минута Парвиз Умарбаев прати доста рисково центриране в наказателното поле на Берое, където Абубакар Тунгара се намеси основно и мазета топката. Последва корнер, при който Хелитон пък съумя да стигне до топката и да стреля, само че Иван Караджов улови топката. 

Около минутка по-късно младият Божидар Пенчев опита отдалечен изстрел по земя, с който Даниел Наумов се оправи. В 31-ата минута пристигна най-хубавото състояние за Берое в мача, след центриране към Боян Кръстев, който не съумя да играе с топката, само че тя стигна до негов съотборник, който нанесе мощен изстрел. Даниел Наумов още веднъж се оправи отлично и с този изстрел, а мигове по-късно бе вдигнат и байрак за засада. 

Берое бе по-опасният отбор в последните минути на първото полувреме. В 40-ата миунта Серкан Юсеин стреля към вратата защитавана от Наумов, който още веднъж се оправи. В идната минута последваха още няколко рискови центрирания, само че Берое не стигна до попадението. 

В последната минута на първата част Божидар Пенчев имаше страховит късмет да означи, откакто удар на Абубакар Тунгара бе блокиран, а топката попадна точно в Пенчев. Неговият удар обаче мина на сантиметри от гредата.

В 53-ата минута ЦСКА 1948 излезе напред в резултата, след центриране на Джонатан. Топката попадна в Георги Русев, който я отклони леко към Евгений Сердюк, а той я прати във вратата от бялата точка за осъществяване на дузпи - никакъв късмет за стража на Берое. Ситуацията бе прегледана за допустима засада, само че такава нямаше и попадението остана.

Две минути по-късно още веднъж Сердюк бе потърсен с дълго подаване към далечната греда, а футболистът на ЦСКА 1948 се сблъска тежко с вратаря на Берое - Иван Караджов, в опита си да стигне до топката. Сердюк се изправи бързо, само че проблемите пред стража бяха по-сериозни. Караджов въпреки всичко продължи играта след интервенция на медицинския щаб. 

В 65-ата минута Митко Митков се включи чудесно отдясно и прати рисково центриране към наказателното на госите, където Калоян Кръстев стреля с глава, само че право в ръцете на Даниел Наумов. Отново Митко Митков бе на добра позиция в 76-ата минута, когато нахлу в наказателното поле на ЦСКА 1948 и опита да приключи самичък от сложен ъгъл. Топката мина настрана от вратата.

ЦСКА 1948 удари две греди в границите на няколко секунди през 77-ата минута. Първо Карлос Охене бе открит от Ради Кирилов и нанесе доста мощен удар, който срещна напречната греда и излезе. Мигове по-късно топката попадна в Алекс Колев, който я заложи на левия си крайник и стреля, само че и неговият удар попадна в напречната греда. Иван Караджов остана неподвижен на вратата и единствено шансът покри старозагорци.

В 83-ата минута Алекс Колев още веднъж бе доста покрай гола след центриране от корнер. Той стреля с глава, а топката мина на сантиметри от вратата.

Ударите към стража на Берое - Иван Караджов, валяха в последните миунти на мача. Вратарят на " заралии " трябваше да се намесва след удар на Александър Колев, като секунди преди този момент различен футболист на ЦСКА 1948 стреля рисково близо около вратата му. 

В третата добавена минута от мача Алекс Колев получи дълго подаване и пое топката чудесно като навлезе в наказателното поле. Той имаше алтернатива и да подава, само че реши да приключва самичък и го направи по превъзходен метод, пращайки топката във вратата на Берое.

FT БЕРОЕ - ЦСКА 1948 0:2

0:1 Евгений Сердюк 53'

0:2 Александър Колев 90+3'

Съставите на двата тима:

БЕРОЕ: 1.Иван Караджов, 3. Димитър Пиргов, 5. Томас Фонтен, 6. Руи Педро Чавес, 8. Серкан Юсеин, 10. Абубакар Тунгара, 14. Стилиян Николов, 16. Симеон Мечев, 17. Спас Георгиев, 19. Калоян Кръстев, 77. Божидар Пенчев

Старши треньор Николай Киров

ЦСКА 1948: 29. Даниел Наумов, 2. Джонатан Перейра, 87. Симеон Петров, 14. Хелитон, 4. Ангел Лясков, 18. Ивайло Чочев, 20. Ангел Бастунов, 39. Парвиз Умарбаев, 10. Георги Русев, 99. Радослав Кирилов, 25. Евгений Сердюк

Старши треньор Любослав Пенев
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР